Skoči na glavno vsebino

Dan čistega športa

Dan čistega športa je pomemben del preventivnih protidopinških programov v Sloveniji zato se mu v okviru izobraževanja na daljavo pridružujemo tudi na naši šoli. Učenci se v tem tednu na različne načine in s pomočjo gradiv Slovenske antidoping organizacije (SLOADO) ozaveščajo o pomembnostih čistega športa.

“Play True Day” – Dan čistega športa je dan, namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. Pobudo za Play True Day je v letu 2014 dalo 17. južnoameriških držav, ki so, v sodelovanju s Svetovno protidopinško agencijo (WADA) in na podlagi Montevideo deklaracije, razglasile 10. april za »Play True Day». Namen tega dne je preko preventivnih aktivnosti seznaniti športnike, športno in splošno javnost s svetovnim bojem proti dopingu.

Na ta dan oziroma v tednu pred in po 10. aprilu Slovenska antidoping organizacija ter nekatere nacionalne panožne športne zveze in društva izvajajo številne preventivne aktivnosti ter tako poizkušajo dvigniti nivo zavedanja o nevarnostih dopinga v Sloveniji. Vsako leto se v te dejavnosti vključuje tudi naša šola.

 

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost