Skoči na glavno vsebino

Poklanjam svojo majhno dlan neznanemu dedku ali babici

Vstop v praznični mesec december na Osnovni šoli Draga Kobala vedno bučno odmeva. Letošnje leto nas je umirilo, pa vendar nas ni ustavilo. Okoliščine trenutnega časa in dogajanja so prebudile idejo, da namesto polnih stojnic izdelkov otrok, ki jih običajno ponudimo obiskovalcem bazarja, pripravimo prav posebno darilo za stanovalce in stanovalke Doma Danice Vogrinec Maribor.

Učenci in učitelji naše šole smo v preteklih dveh tednih skrbno in z ljubeznijo za neznane dedke in babice izdelovali odtise svojih dlani s posvetili. Zbirali smo jih v Brezju, kjer je svoj domač nabiralnik pripravila učiteljica Mojca Stopnišek, na matični šoli je na dlani čakala škatla v avli, nekaj pa jih je prispelo tudi po pošti. Kobaleki res znamo, saj smo tudi tokrat idejo izpeljali še bolje, kot smo si jo zamislili v začetku. Pripravili smo namreč kar 630 dlani, da z njimi razveselimo tiste, ki jih ne moremo obiskati in jim osebno stisniti rok, prav zdaj pa najbolj potrebujejo zavedanje, da nekdo misli nanje in jim pošilja najtoplejše pozdrave.

Skupaj z dlanmi smo v petkovem dopoldnevu stanovalcem in stanovalkam izročili tudi simbol naše šole, lipov čaj »Dr. Kobala«, ki ga vsako leto tako skrbno naberemo in posušimo. Sprejel nas je gospod Marko Slavič, direktor Doma Danice Vogrinec in vidno ganjen nad našo idejo ter samo izvedbo oznanil, da se veseli tudi nekoliko drugačnega miklavževega koncerta, ki ga bodo namesto v živo stanovalcem tokrat predvajali v videu. V prihodnjih dneh bodo tako pripravili praznični dogodek, katerega del bomo tudi Kobalovci, ponosni, da smo lahko polepšali dan vsakomur, ki bo del dogajanja.

S poklonom tega celostnega darila smo se želeli tudi zahvaliti vsem strokovnim delavcem doma, ki požrtvovalno skrbijo za čim mirnejši potek vsakdana, prepolnega izzivov, težkih izkušenj in ganljivih zgodb. Veliko je poslanstvo, ki je namenjeno skrbi za Človeka, zato iskrena hvala njim, ki delajo brez predaha in so naš navdih.

Nekoliko tradicionalno, nekoliko po “kobalovsko”, v vsakem primeru smo lepo zakorakali v december.

Vse dobro vam želimo učenci in učitelji OŠ Draga Kobala Maribor.

(Skupno 372 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost