Skoči na glavno vsebino

Prvošolci smo postali gozdni detektivi…

Prvošolci smo v torek razmišljali in se pogovarjali, kaj že vemo o gozdu. Ugotovili smo, da gozd dobro poznamo, vendar nas je današnje jutranje sonce vabilo, da ga raziščemo in odkrijemo še kakšno skrivnost o njem. Takoj po malici smo se z učiteljicama pogovorili o gozdnem bontonu, nato pa nas je pot vodila do bližnjega gozda. Ob vhodu v gozd nas je pričakalo že ptičje žvrgolenje. Na tleh smo opazili veliko mladih hrastov. Bili so še tako drobni in krhki. Na gozdni poti smo naenkrat zagledali luknjo. Hmmm, le kdo se skriva v njej? Pomisli smo, da je to zagotovo dom naše miške, prijateljice naše virtualne muce Mice. 

Uporabili smo naša čutila in se odpravili na raziskovanje. Čakale so nas različne naloge. Poiskati smo morali različne storže, želod, žir, vejice, mah, praprot … Skrbno smo si jih shranili v jajčno škatlo. Videli smo tudi gobe, a jih nismo dobro poznali, zato smo jih pustili v naravi. Uspelo nam je najti tudi nekaj živali: polžka, mravljo, gosenico … Učiteljica Mojca nas je vodila na obrobje gozda. V drevesu smo naenkrat zagledali duplo. Le kaj se skriva v njem? Učiteljica Mojca nam je izdala skrivnost, da si ga je naredila žolna za svoje mladiče. Vendar je žal nismo videli, saj je že odletela. 

Ker nam je že počasi začelo kruliti v želodčkih, smo se odpravili proti šoli. V razredu smo strnili naša doživetja. Vsi smo se strinjali, da smo doživeli lep in poseben dan. Zagotovo se bomo v gozd kmalu zopet vrnili.

V gozdu ne najdemo brezžične (wi-fi) povezave. Je pa nekaj zagotovo, da bomo po sprehodu skozenj čutili boljšo povezavo.

(Neznani avtor)

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost