Skoči na glavno vsebino

UMETNIŠKA INSTALACIJA PAPIRNATIH LADJIC TUDI NA NAŠI ŠOLI

Medtem ko učenci in učitelji še vedno pridno izdelujemo ladjice, se je znotraj umetniškega aktiva šole razvila ideja, da bi tudi mi lahko naredili čisto pravo, svojo umetniško instalacijo ladjic v okviru projekta »Šest milijonov ladjic za šest milijonov žrtev«. 

V mesecu marcu bodo tako učenci skupaj z učiteljico likovne umetnosti Zinko Dokl v avli šole pripravili pravo umetnino. Ker za uresničitev ideje potrebujemo res veliko število ladjic, vas, spoštovani starši, vabimo, da si morda tudi vi doma, ob filmu ali čaju, malo skrajšate čas in izdelate kakšno papirnato ladjico. 

Po končani razstavi (konec aprila) bomo ladjice odpeljali v »pristanišče« Društva Up-ornik, kjer trenutno vse ladjice čakajo na nadaljnjo pot. Ne pozabimo, da ima akcija tudi dobrodelno noto – ladjice bodo prodane za stari papir, izkupiček pa bo podarjen Društvu UP-ornik za pomoč najranljivejšim skupinam prebivalstva. 

Akcija traja do 9. maja 2022. 

Kako narašča število ladjic v pristanišču, lahko spremljate na uradni spletni stani Društva UP-ornik: https://www.up-ornik.si/

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost