Skoči na glavno vsebino

Kobalove igre brez meja

V četrtek, 9.6. 2022 smo na Osnovni šoli Draga Kobala in podružnični šoli Brezje izvedli Kobalove igre brez meja. Na igrah so tekmovali učenci 1., 2., in 3. razredov. Igre so bile organizirane s strani aktiva podaljšanega bivanja ob pomoči učiteljic razrednega pouka. 

Igre so bile pravi praznik gibanja, saj je bilo na obeh šolah aktivnih okoli 170 učencev. 

Igre smo pričeli z plesnim ogrevanjem, ki ga je vodila plesna pedagoginja in svetovalna delavka Nastasija Urankar. Otroci so se naučili novih plesnih korakov, obenem pa so se pripravili na igre. 

Kobalove igre brez meja so bile sestavljene iz 6 iger, v katerih so tekmovali. Igre so bile bolj kot tekmovalne zabavne narave. Učenci so tekmovali v prenašanju žogice, iskanju izgubljenega čevlja, skakanja v žakljih, sestavljana sestavljanke, oviratlonu in štafetnem teku. Učenci so se med seboj pomerili po oddelkih.  

Tekmovanje je potekalo v športnem duhu, včasih je ob porazu pritekla kakšna solza- saj vemo, da bi radi bili vsi zmagovalci. Poraz je bil seveda hitro pozabljen, saj je prišla nova igra, kjer je bil rezultat obrnjen, pospremljen z nasmehom in veseljem ob zmagi.  

Zahvaljujem se staršem, ki so nas pri tekmovanju podprli, pustili svoje otroke dalj časa v šoli in prišli navijati za njih. 

V galeriji slik si lahko ogledate nekaj utrinkov iz obeh šol. 

V imenu aktiva OPB-a se vsem zahvaljujem za sodelovanje in pomoč pri igrah. 

Učitelj Primož Kralj

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost