Skoči na glavno vsebino

Izmenjava učencev Kraljevo 2024


V sredo, 10. 4. 2024 so v okviru projekta Erasmus+ v Kraljevo prispeli naši učenci, ki so se udeležili mednarodne izmenjave. Sprejeli so jih učenci partnerske šole Osnovna šola Sveti Sava.
Učenci 8. in 7. razreda bodo spoznavali kulturo, običaje in spletali prijateljske vezi z vrstniki iz Srbije. S tem po petih letih ponovno oživljamo dolgoletno tradicijo sodelovanja med šolama pobratenih mest Kraljevo in Maribor.

V četrtek, 11.4. 2024 so se učenci udeležili pouka, učiteljici spremljevalki (Mojca Cvikl in Manuela Soršak) pa sta se udeležili posveta z nekaterimi učitelji in strokovnimi delavci Osnovne šole Sveti Sava. Izmenjali so ideje, primere dobre prakse ter se seznanili s šolskima sistemoma obeh držav.

Združeni ekipi učencev in učiteljev obeh šol sta se pomerili tudi v prijateljski tekmi odbojke. Zasluženo so slavili učenci, za obe ekipi pa je navijal tudi naš Malček Kobalček.

V petek, 12.4.2024 so se učenci in učitelji odpravili na izlet do letoviškega kraja Vrnjačka banja. Obiskali so Srednjo šolo za gostinstvo in turizem (Ugostiteljsko-turistička škola Vrnjačka banja), kjer so jim dijaki šole razkazali šolo ter kraj. Učitelji so se srečali z vodstvom šole, učenci pa so lahko poskusili nekaj dobrot, ki jih dijaki pripravljajo v šolskih delavnicah. Ogled kraja so zaključili s kosilom v šolski restavraciji.

Z željo, da se sodelovanje med šolama ne bi nikdar prekinilo, so učenci naše šole in šole Sveti Sava na “most ljubezni in povezovanja” zaklenili ključavnico prijateljstva.

Prva izmenjava učencev med OŠ Draga Kobala Maribor in Osnovno šolo Sveti Sava iz Kraljeva po letu 2019 se je zaključila v soboto, 13. 4. 2024. Vsi so se imeli zelo lepo, med učenci obeh šol so se stkale vezi, ki dokazujejo, da prijateljstvo ne pozna meja.

Vsi že sedaj pričakujemo ponovno snidenje in se veselimo naslednje izmenjave med šolama, ki bo predvidoma jeseni v Mariboru.

(Skupno 346 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost