Skoči na glavno vsebino

Projekt KA1 2016-2018

Z mobilnostjo dvigujemo digitalne kompetence

V projekt smo bili primarno vključeni učitelji. Z mobilnostmi smo pridobivali nova znanja na področju digitalnih kompetenc, ki jih pa seveda uporabljamo v razredu in tako prenašamo tudi na naše učence.

5 učiteljev se je udeležilo enotedenskega strukturiranega tečaja v Barceloni, kjer smo poleg rednega programa spoznavali različne šolske sisteme (udeleženci tečaja so bili namreč iz večih držav), urili smo se v uporabi angleškega jezika in seveda spoznavali kulturno dediščino mesta. Na šoli smo potem izvedli vzorčne ure z uporabo teh orodij (Quizziz, Kahoot, Padlet, StudyStak, WordPress…) za ostale učitelje na šoli in v okviru srečanja učiteljev računalništva iz Maribora. Za celoten kolektiv smo izvedli delavnice za učitelje, kjer smo jih učili uporabe orodij, ki smo jih spoznali. Svoje inovativno delo pa smo predstavljali tudi na strokovnih in znanstvenih mednarodnih konferencah (Sitikt, Vivid, Eduvision, Sazu).

5 učiteljev je obiskalo osnovno šolo na Švedskem, kjer smo en teden spremljali njihov pouk. Spoznali smo njihov šolski sistem, dokumentacijo, inovativna orodja… Ker smo bili predstavniki različnih delovnih področij (razredni pouk, dodatna strokovna pomoč, računalništvo in matematika, šport in vodstvo šole), smo lahko opazovali širok spekter novih praks. Ideje in znanje, ki smo ga pridobili, smo seveda prinesli tudi v naš prostor. Najodmevnejša pridobitev, ki smo jo z veseljem predstavili v slovenskem prostoru je BeeBot.

Ravnateljica šole, ki smo jo obiskali, se je odzvala našemu vabilu na neformalni obisk. Po ogledu naše šole in našega dela smo se odločili, da bomo naše skupno delo nadaljevali v prihodnjih skupnih projektih.

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost