Skoči na glavno vsebino

Projekt KA229 2018-2019

Odprta šola razvija digitalne kompetence učencev

Projekt se je zaključil novembra 2019. Skupaj s partnersko šolo na Švedskem smo izvedli izmenjavo otrok. V izmenjavo smo vključili naše osmošolce. Cilj projekta je bil priprava filma, ki so ga učenci sami posneli, režirali in zmontirali. V filmu je predstavljena Slovenija, Maribor, naša šola in učne izkušnje učencev v času izmenjave v Sloveniji ter Švedska, Stockholm in učne izkušnje učencev v času izmenjave na Švedskem.

V projekt smo poleg naših učiteljev vključili tudi zunanje strokovnjake iz področja filmske produkcije. Vključili so se sodelavce iz BKTV iz Maribora.

Ker je pri partnerskem projektu veliko medsebojnega usklajevanja in dogovarjanja in ker je bila naša šola glavni koordinator projekta, smo v mesecu oktobru 2018 izvedli obisk dveh učiteljev na Švedsko šolo, kjer smo skupaj načrtovali potek projekta, izvedbo in posamezne aktivnosti.

Izvedli smo izmenjavo sedmih otrok. Najprej so v aprilu 2019 otroci iz Švedske obiskali nas, v maju 2019 pa so jim naši učenci vrnili obisk. Oba obiska sta temeljila na ogledovanju in spoznavanju kulturne dediščine, pri čemer so nastali zelo zanimivi video materiali. Suvereno so se urili v angleški konverzaciji in navezali tudi nekatere trajne stike.

Sicer je ves čas projekta potekala redna komunikacija med šolama preko video-konferenc, veliko smo se  dogovarjali preko e-pošte in soustvarjali projekt tudi na eTwinning portaluAn open school develops students’ competences.

Oktobra 2019 so nas ponovno obiskali predstavniki iz Švedske. Izvedli smo zaključno evalvacijo in zbirali ideje in predloge za nadaljnje sodelovanje. Na zaključno srečanje smo povabili vse deležnike in novinarske hiše v regiji. Poleg premierne projekcije filma smo tako izpeljali tudi novinarsko konferenco. Vrhunec pa je zaključno srečanje doseglo ob formalnem podpisu partnerstva med šolama. Nekaj utrinkov srečanja lahko preberete na šolski FB strani: https://www.facebook.com/pg/osdkmb/photos/?tab=album&album_id=2514106782207676

Več o poteku izmenjave in našem delu lahko preberete na blogu, ki so ga učenci v času izmenjave pisali: https://sweslovideo.blogspot.com/

Vabimo vas tudi k ogledu zaključnega filma: https://www.youtube.com/watch?v=EyVcriTPP84

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost