Skoči na glavno vsebino

Slovenski dan brez zavržene hrane

Slovenski dan brez zavržene hrane, ki ga obeležujemo 24. aprila, nas tudi letos spodbuja, da se ozremo na svoje navade in naredimo nekaj dobrega – za okolje, družinski proračun in prihodnost.

Pomembno je, da se vsi členi v prehrambni verigi zavedamo problematike ter poskrbimo za zmanjšanje količin odpadne hrane. Na šoli so se ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane odvijale nekatere izobraževalne aktivnosti v okviru katerih so se otroci s pomočjo učiteljev pogovarjali in razmišljali o pomenu zavržene hrane in njenih negativnih posledic na okolje, gospodarstvo in družbo. S tovrstno akcijo želimo otroke še dodatno spodbuditi k odgovornemu ravnanju s hrano. V avli šole smo uredili kotiček z izobraževalnim gradivom in predstavili nekaj receptov kako lahko iz ostankov hrane pripravimo nove jedi.

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 3)

Orodna vrstica za dostopnost