Skoči na glavno vsebino

Gostili učence iz Avstrije

Od ponedeljka 27.5.2024 do srede 29.5.2024 smo na šoli gostili pet učencev in tri učitelje iz Avstrije. Z avstrijsko šolo NMS Deutsch Goritz smo že nekaj let partnerji. Izmenjujemo si dobre prakse tako da se obiskujemo in si primere tudi v živo ogledamo. Tokrat smo se odločili, da izvedemo tridnevno izmenjavo in gostimo učence iz Avstrije.

Po sprejemu in predstavitvi šole smo okusili dobrote potice. Prvi dan smo si ogledali šolo in že izvedli prve delavnice. Začeli smo z delavnico v računalniški učilnici, kjer smo spoznali osnove modeliranja in si izdelali obeske za ključe. Popoldan smo se urili v trampolinih, igranju glow golfa in uporabi VR očal.

Drugi dan smo se z gosti odpravili v mesto, kjer smo raziskovali staro mestno jedro vse od mestnega parka do Lenta. Med raziskovanjem smo spoznavali znamenitosti mesta in širili znanje iz zgodovine mesta Maribor. Raziskovanje smo zaključili pozno popoldan, tako da smo dan nadaljevali pri družinah.

Zadnji dan je bil namenjen dejavnostim v šoli. Učenci so sodelovali pri pouku biologije, kjer so raziskovali morski svet, spoznavali različne školjke in jih poskusili prepoznati. Školjke so pogledali tudi pod mikroskopom. Nadaljevali smo pouk pri uri kemije, kjer smo izdelovali e-plakate v spletnem orodju Canva.

Izmenjavo smo zaključili z vtisi in izkušnjami, kot jih prej nismo mogli dobiti, saj daljše izmenjave z bližnjo Avstrijo še nismo izvedli. Komaj že čakamo na nove dogodivščine in nova znanja, ki jih z veseljem delimo tudi izven meja Slovenije.

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost